Hønsesuppe med tomat
4-6 porsjoner
Ingredienser
1 høne, ferdig kokt
1,5 l hønsekraft fra den kokte høna
4 stk poteter
2 stk gulrot
½ purreløk eller tre vårløk
1 stk løk
0,5 stk fennikel (kan sløyfes)
2 fedd hvitløk
0,5 ts gurkemeie
2 ss hakket frisk basilikum
1 boks hermetisk tomat
Fremgangsmåte
Rens hønsekjøttet for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter. Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. Skjær grønnsakene i små terninger og hakkhvitløken. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt. Servér suppen rykende varm med ferskt brød til.