Fransk Hønsesuppe
4-6 porsjoner
Ingredienser
1 stk rå høne 2 l vann (nok til at det såvidt dekker høna) 2 stk hønsebuljongterning 2 fedd hvitløk 2 stk løk 2 stk gulrot 0,5 stk sellerirot 2 stk laurbærblad 2 ts salt 8 stk pepperkorn og noen blader frisk sitronmelisse 2 ss griljermel, strøkavring eller tørket brød 1 stk eggeplomme 0,5 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den såvidt er dekket. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2 – 2 1/2 time. Rens kjøttet for skinn og bein. Skum fettet av kraften. Mal kjøtt, grønnsaker, kraft og brød i matprosessor. Varm suppen og visp inn eggeplomme og fløte. Smak eventuelt til med mer salt. Server suppen rykende varm med godt brød. Pynt suppen med blader av sitronmelisse.