Hopp til innhold
Pulled Chicken

Høne er igjen på menyen – se våre egne oppskrifter

Fantastisk suksess for oss i Vingulmark.

På de populære spisestedene og hos de unge kokkene er høne igjen på menyen. «Pulled Chicken» går sin seiersgang på de fineste spisestedene og som en konsekvens av at de nye kokkene velger litt alminnelige og rimelige råvarer – som høne. Spesielt populært i salater og der vi tilsetter ulike favorittsmaker og vips så er høna blitt moderne igjen.

Nå har markedet snudd, distribusjonen har sett hønas muligheter som delikatesse i et marked som igjen tar til grytene og ønsker å lage mat fra bunnen av. I Frankrike er hønsefrikasséen matkultur og det finnes visstnok noe sånt som mer enn 500 oppskrifter. Vi har alle hørt om «Coq au vin». I Norge har vi og lange tradisjoner for høne som mat, høner som gir en kraftigere smak enn kylling og som tilberedes med mye lidenskap, rotgrønnsaker og gjerne en skvett med rødvin. Kjenner jo at dette smaker bedre enn kylling.

Høne er omtrent halvparten av prisen på kylling, så det er mye god mat som har gått til spille. Nå er trenden snudd, nå tar vi oss tid til å lage mat, gjerne fra bunnen av og vi liker det!

Se våre oppskrifter og bilder – med bl.a. herlig hønsefrikassé, burger og «høne i vin».

Se her

Høne